Gyors útmutató a tetőrudakhoz és csomagtartókhoz

Gyors útmutató a tetőrudakhoz és csomagtartókhoz

Ha életmódja tele van autós kirándulásokkal és szabadtéri tevékenységekkel, akkor érdemes egy tartórendszert felszerelni a jármű tetejére, hogy minden szükséges felszerelést és felszerelést magával tudjon vinni. Az autós tetővasak és állványok javítják a lehetőségeket, hogy biztonságosan csomagolhassa és szállíthassa a holmiját. 

A tetőcsomagtartók és -rudak akkor is ideális megoldást jelentenek, ha vannak olyan tárgyai, amelyek túl nagyok ahhoz, hogy beférjenek a jármű belsejébe, például kajakok vagy kerékpárok, hogy ne legyen szükség pótkocsira. De bár a tetőcsomagtartók és a rudak általában együtt működnek, az igazság az, hogy ez a kettő egyedi és különbözik egymástól. 

Mik azok a tetőrudak?

A tetőrudak alapvetően hosszú rudak, amelyek az autó tetejének hosszában futnak elölről hátrafelé. A legtöbb jármű már fel van szerelve ilyen rudakkal, amelyek egyik vagy másik formáját rögtön észre fogja venni, amikor autót vásárol. 

Más gyártók is kínálnak ilyen rudakat alapfelszereltségként, de egyesek csak opcióként adják ezeket. Ha az Ön járműve nem rendelkezik ezekkel a rudakkal, akkor bármikor felszerelheti őket külön. A tetőrudak gyakran kétféle konfigurációban kaphatók:

Autós tetővasak
A autós tetővasak ideális megoldás, ha túl nagy tárgyak vannak ahhoz, hogy elférjenek a jármű belsejében

Emelt 

A megemelt rudakat az autó tetejére rögzítik, gyakran ideiglenesen, és körülbelül egy-két centiméterrel emelkednek ki a tetőfelületből. Ezek a rudak csökkenthetik az üzemanyag-fogyasztást és növelhetik a légellenállást. Ezek a rudak azonban nagyobb hasznosságot biztosíthatnak, mivel a sín és a tető közötti rés továbbra is használható könnyebb és kisebb tárgyak tárolására. 

Flush

A süllyesztett tetőrudak, ahogy a nevük is mutatja, az autó tetőfelületével egy szintben helyezkednek el. Ezek a rudak általában rögzítési pontokat kínálnak a tetőcsomagtartók számára. Gyakran azonban extra tárolókat és alkatrészeket foglalnak magukban a további felszerelések szállítására. 

Mik azok az autó tetőcsomagtartók?

Az autó tetőcsomagtartók gyakran egy vagy több, a jármű tetősínekhez rögzített keresztrúdból állnak. Lehet saját, emelt rendszer is, amely keresztrudakból és sínekből is áll. A kereszttartók olyan járművekhez készülnek, amelyek nincsenek felszerelve sínekkel. 

A speciális tartozékok használatával a szabadtéri sportokhoz szükséges felszereléseket is rögzítheti, , mint a bicikli, kajak,… vagy nagy tárolókosarakat vagy tárolókat szerelhet fel az extra kapacitás érdekében.

Autós tetővasak Nordrive

A tetőcsomagtartók és rudak közötti választás legfontosabb szempontjai

Mivel most már van némi elképzelése az autó tetőcsomagtartók és rudak közötti különbségekről, itt az ideje, hogy meghatározza az Ön igényeinek megfelelőt. Az alábbiakban néhány dolgot érdemes figyelembe venni.

Mit fog szállítani?

Ez valószínűleg a legkritikusabb szempont, mivel a választottnak képesnek kell lennie arra, hogy biztonságosan szállítsa és tárolja a tárgyait. Például előfordulhat, hogy ma tárolásra van szüksége a kerékpárjának, de lehet, hogy még más tervezett tevékenységei is vannak. Ha ez a helyzet, lehet, hogy más kompatibilis tartozékokra lesz szüksége. Győződjön meg arról is, hogy minden lekötöző és egyéb szükséges elemmel rendelkezik, amelyek garantálják, hogy felszerelései nem repülnek el menet közben. 

Mi illik a járművéhez? 

Nem minden autós tetősín vagy tetőcsomagtartó rendszer kompatibilis minden járművel. Előfordulhat, hogy a különböző rendszermárkák nem kompatibilisek egymással. A rögzítés módjától, méretétől vagy súlyától függően például előfordulhatnak összeférhetetlenségek. A költséges hibák elkerülése érdekében mindig ellenőrizze kétszer az autója specifikációit és a kívánt tetősíneket.