Autófedél ponyva gyors vásárlási útmutató

Autófedél ponyva gyors vásárlási útmutató

Autótulajdonosként az egyik legfontosabb prioritás, hogy autója mindig a lehető legjobban és tisztán nézzen ki. Ehhez a legjobb megoldás a megfelelő tárolás. Egy tartós autóvédő ponyva elengedhetetlen, akár a kocsifelhajtón, akár a kocsibeállóban, akár a garázsban tartja járművét. 

A járműfedél hatékony védelmet nyújt a napfény, az eső, a hó, a karcolások, a törmelék és a szennyeződések ellen. A megfelelő, az Ön egyedi igényeinek megfelelő fedelet megvásárlása azonban kissé nehézkes lehet. Ez a rövid útmutató az autófedél vásárlásához elmagyaráz néhány fontos dolgot, amit tudnia kell, hogy teljes bizalommal vásárolhasson ezekből a termékekből.

Kültéri vagy beltéri járműfedelek

Ami a jármű tárolási helyének kiválasztását illeti, nagyon könnyű rájönni, hogy miért mindig a beltéri tárolás a legbiztonságosabb választás. De még ha garázsban is tárolja járművét, akkor is ki lesz téve mindenféle potenciális sérülésnek a mindennapi tárgyak miatt, amire valószínűleg nem is gondolt. 

A több járművet tároló családi garázsokban még nagyobb a kárveszély. Rengeteg módja van annak, hogy autója behorpadjon vagy megkarcolódjon, mert a fémdarabok érintkeznek a ruhákkal, játékokkal, vagy véletlenül az ajtókon ütköznek. Egy beltéri autóponyva-ponyva megnyugvást adhat Önnek abban a tudatban, hogy járműve megkapja a szükséges extra védelmet. 

Autóvédő ponyva védi autóját
Autóvédő ponyva védi autóját

Míg a legtöbb beltéri autóponyva kül- és beltéren egyaránt használható, ezek nem igazán bírják a hosszú ideig tartó kinti tárolást. A szabadban tartott járművekhez speciálisan tervezett, nagy teherbírású ponyvákra van szükség, amelyek a különböző időjárási viszonyok állandó büntetéseit is elviselik anélkül, hogy romlásnak indulnának. 

A legfontosabb tulajdonságok közül a vízállóságot kell figyelembe vennie. Mivel az ellenállósági szint a minőségtől függően változik, mindenképpen ellenőrizze a borítóanyag jellemzőit. A szél szintén aggodalomra adhat okot a kültéri tárolás során. A burkolatot nem csak a járműről fújja le a szél, mivel a burkolat gyors mozgása során kialakuló súrlódás miatt a fájdalom is károsodhat. Győződjön meg róla, hogy a borítás tépőzárral, csatos pántokkal vagy rögzítőkkel rendelkezik, amelyek a helyén tartják. 

Ha bizonytalan abban, hogy kültéri vagy beltéri autóponyvát válasszon-e, a legjobb megoldás, ha kültéri használatra alkalmas ponyvát választ. Ez biztosítja Önnek a rugalmasságot, hogy autóját bárhol biztonságosan tárolhassa, ahol csak akarja. 

Mikor és hogyan kell használni az autófedeleket

Ahhoz, hogy megfelelően megőrizze autóját, ajánlott, hogy mindig használja az autófedelet, amikor a járművet nem használja. Ez mind a napi használatban lévő járművekre, mind a vintage és drágább gyűjtői darabokra egyaránt alkalmazható. Bár nem biztos, hogy a világ vége, ha elfelejti használni a fedelet, soha nem tudhatja, mi fog történni. A napi használatú járművek esetében jó tipp, hogy olyan könnyű fedelet válasszon, amelyet könnyű le- és feltenni.

Jégesőellen autóvédő ponyva EVOII | Jégesőellen védő autóponyva

A legjobb védelem érdekében mossa vagy porolja le az autót, mielőtt újra lefedné. Ez megakadályozhatja, hogy a szennyeződés a burkolat alatt megrekedjen és a festékre tapadjon. Mindig szárítsa meg autóját, mielőtt autóvédő ponyvát használ, hogy megelőzze a rozsdaképződést és a megrekedt nedvességet.